ANIDO, www.anidoadoption.org ANIDO, www.anidoadoption.org

За нас

Екипът на Сдружение „АНИДО” се състои от висококвалифицирани специалисти с богат опит, включително и в областта на осиновяването – юристи, лекари, психолози, педагози и преводачи. За всички нас е чест да бъдем част от чудото на международното осиновяване – един процес, при който деца, родени в една страна, добиват правото да живеят щастливо в дом, извън границите на тяхната родина.

Екипът ни работи заедно от 1998 г. – още преди България да ратифицира Хагската Конвенция – и до днес, неизменно, помагаме на деца, лишени от родителски грижи, да намерят своите всеотдайни родители и да растат в истинско семейство. Първите деца, които бяха осиновени с наша помощ, вече са самоуверени младежи на 14 – 16 години, щастливи и успешно реализиращи се с помощта на своите осиновители. „АНИДО” се гордее с техните успехи и с това, че е допринесъл за щастието им.

Ето и няколко причини, поради които можете да се доверите на нашето Сдружение и да го изберете за свой представител в България:

„АНИДО” има богат опит, сътрудничи си със сериозни чуждестранни партньори и в работата си разчита само на професионалисти.

„АНИДО” ще Ви посрещне на летището, ще Ви настани в хотел, ще се погрижи за Вашето пътуване до дома, в който е настанено детето, ще подготви всички необходими Ви документи, които се издават на територията на България, ще проведе до край цялата процедура по осиновяване и ще бъде неизменно до Вас до отпътуването Ви заедно с детето от България.

Ако се нуждаете на територията на България от специалист, който да Ви консултира относно цялостното състояние (физическо, психическо, поведенческо и др.) на детето, което осиновявате, „АНИДО” ще Ви съдейства, като Ви окаже най-добрата професионална подкрепа.

„АНИДО” е привърженик на идеята, че най-сполучливото международно осиновяване е това, при което осиновителите разполагат с максимално пълна информация за детето, което осиновяват. Затова наша цел е да работим с всички институции, ангажирани в процеса, за получаване на допълнителна информация относно медицинския статус на детето.

 

АКРЕДИТАЦИЯ НА АНИДО

С разрешение на министъра на правосъдието № 34/27.05.2004 г. Сдружение "АНИДО" получи статут на акредитирана организация с право да посредничи при извършване на международни осиновявания за три държави: Испания, Люксембург и Нидерландия.

С разрешение на министъра на правосъдието № 70/28.06.2006 г. Сдружение "АНИДО" получи статут на акредитирана организация с право да посредничи при извършване на международни осиновявания за осем държави: Испания, Люксембург, Нидерландия, Австрия, Ирландия, Канада, Норвегия и Финландия.

С разрешение на министъра на правосъдието № 101/15.03.2010 г. Сдружение "АНИДО" получи статут на акредитирана организация с право да посредничи при извършване на международни осиновявания за девет държави: Испания, Нидерландия, Канада, Норвегия, Ирландия, Австрия, Финландия, Дания и САЩ, а на основание чл.13, ал.3 от Наредба № 12/2009 г. (отм.) – и за още една: Италия.

С ново разрешение на министъра на правосъдието № 150/11.05.2015 г. Сдружение "АНИДО" отново получи статут на акредитирана организация с право да посредничи при извършване на международни осиновявания за същите десет държави: Испания, Нидерландия, Канада, Норвегия, Ирландия, Австрия, Финландия, Дания, САЩ и Италия.


АНИДО Етични принципи

Етични принципи и правила (виж)


АНИДО Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни (виж)


Intercountry Adoption Council sessions

This section contains information on the referrals (proposals) made by the IAC. This is the body within the Bulgarian Ministry of Justice, which makes the referrals.

Не е необходимо да правите нищо, АНИДО са се погрижили за всичко - Б.С. и М.Б, Нидерландия

През пролетта на 2012 година получихме най-хубавата новина в живота ни. Предстоеше ни да станем родители на едно малко момиченце от България. Тя е имала труден старт в живота и е била настанена в дом за деца в София. Там тя чака своите мама и татко, които ще я заведат у дома. Получихме нейна снимка, на която видяхме малко момиченце с кафяви къдрици и големи кафяви очи. Прекрасна е, най-хубавата! По-късно се оказа, че и двамата сме изпитали едно и също чувство едновременно. Това е тя, нашата дъщеря и не може да бъде никоя друга.

Прочети още...
ANIDO, www.anidoadoption.org ANIDO, www.anidoadoption.org